16 juli 2024

Een bewuste lifestyle: Zo kun je ermee aan de slag

0

Mensen zijn zich vaak niet bewust van hun eigen leefstijl. Dit komt mede omdat je het vaak te druk hebt, waardoor je snel wat te eten pakt en het bewegen er ook weleens bij inschiet. Desondanks is het belangrijk voor jouw lichaam en mentale gezondheid dat je hier toch een verandering in aanbrengt. Je kunt er immers ook jouw immuunsysteem aanzienlijk mee verbeteren. Maar wat moet je allemaal doen om een bewuste lifestyle te realiseren? Lees snel verder en ontdek welke veranderingen jij eventueel aan kunt brengen in jouw leven. 

Bewuster kijken naar de dagelijkse voedingsstoffen 

Bij een bewuste lifestyle is het belangrijk dat je bewuster gaat kijken naar wat je op een dag doet en welke voeding je binnenkrijgt. Je kunt hiervoor het beste eerst een overzicht maken van de zaken die je op dit moment doet. Schrijf bijvoorbeeld een aantal dagen op welke voedingstoffen je binnen hebt gekregen en hoeveel calorieën dit zijn. Na een aantal dagen zie je bijvoorbeeld dat je te veel suiker inneemt. Suikers kunnen niet alleen voor energie zorgen, maar kunnen ook voor een dip zorgen. Door minder in te nemen, zorg je voor een betere energieverdeling gedurende de dag. 

Kritisch kijken naar de dagelijkse beweging 

Daarbij moet je ook realistisch zijn over de dagelijkse beweging. Je leest altijd dat bewegen goed voor je is, maar hoeveel beweging krijg je eigenlijk op een dag? Aan te raden is om minimaal dertig minuten per dag te bewegen, waarbij in stevige pas wandelen al voldoende is. Als je geen zin hebt om elke dag veel te wandelen, kun je ook naar een andere sport kijken waar je voldoening uit haalt. Yoga zorgt bijvoorbeeld voor meer conditie, maar kan ook jouw lichaam versterken en jouw hoofd leegmaken. Je kunt hierdoor sterker in jouw schoenen staan en merken dat jouw gezondheid ook beter wordt. 

Bewust zijn van een eventuele verslaving 

Een bewuste lifestyle houdt ook in dat je voldoende moet ontspannen. Een hobby is hier een goede manier voor, maar je kunt ook in huis zaken ondernemen. Zorg er echter voor dat je niet doorslaat, zodat er geen verslaving ontstaat. Als je merkt dat je een verslaving ontwikkelt, zoals bijvoorbeeld een gokverslaving, dan is het van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met een instantie die jou kan helpen. Deze instellingen kunnen jou niet alleen helpen om van de verslaving af te komen, maar ook te helpen bij een betere leefstijl. Voordat je het weet is jouw leven veranderd en kun je werken aan de bewustwording van andere aanpassingen.

Geef een reactie