21 juni 2024

Pup in huis? Dit heb je nodig

0

Overweeg jij ook om een pup in huis te nemen? Bereid je dan goed voor en zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt. Door de wereldwijde maatregelen hebben we de afgelopen tijd veel thuisgezeten en hebben we onze familie weinig gezien. Niet vreemd dus dat veel mensen behoefte hadden aan gezelligheid en leven in huis, en ervoor hebben gekozen om een huisdier te nemen. Een huisdier brengt een heleboel gezelligheid met zich mee en het gevoel van verantwoordelijkheid is voor veel mensen een motivatie om zelf ook weer wat meer te leven. De meeste mensen kiezen voor een hond, kat, vogeltje of knaagdier als huisdier. Deze keuze hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren, maar ook van de ruimte die je thuis hebt, de hoeveelheid tijd en aandacht die je aan het dier kunt besteden en je budget. Je kunt kiezen voor een huisdier direct bij de fokker vandaan of uit het asiel. Heb jij besloten om een pup in huis te nemen? Dan heb je in ieder geval de volgende spullen nodig.

 

Riem en mand

Net als mensen hebben pups voldoende rust nodig. Zorg dus in ieder geval dat je een zachte, comfortabele hondenmand in huis hebt. Veel hondenmanden en hondenkussens hebben een antislip laag aan de onderkant zodat deze goed op zijn plek blijft liggen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, zoals orthopedische hondenmanden en zelfs zelfverwarmende manden. Voor het uitlaten maak je natuurlijk gebruik van een halsband en riem. Voordat de pup alle injecties heeft gehad kun je thuis goed oefenen met het lopen aan een riem. Zo zal je pup alvast gewend zijn zodra hij naar buiten mag. Als je merkt dat de pup vaak hard aan de lijn trekt, dan is een tuigje meer geschikt. De kracht wordt daarmee namelijk over de hele borstkas verdeeld.

 

Speeltjes

Spelen is voor pups heel belangrijk. Ze kunnen hun energie hierin kwijt en het bevorderd de relatie tussen de hond en het baasje. Je kunt de pup door te spelen ook gedrag af- en aanleren. Zorg in ieder geval voor speciaal hondenspeelgoed, zoals touwen, frisbees, ballen en knuffels.

 

Voer

Goed hondenvoer mag natuurlijk niet ontbreken. Over het algemeen heb je de keuze uit vier verschillende soorten voer, namelijk rauw vlees, gedroogd voer, natvoer en brokken. De meest gezonde voeding is rauwe vleesvoeding omdat dit goed past bij het verteringsstelsel van een hond. Deze soort voeding geeft het laagste risico op gezondheidsklachten. Ga je liever voor een van de andere soorten hondenvoer, zorg er dan voor dat je de verschillende kenmerken kent en merken vergelijkt. Honden hebben net als mensen een eigen smaak, probeer daarom verschillende voersoorten uit en kijk waar je puppy goed op reageert.

Geef een reactie